paradicsom

Hogyan tápláljuk a paradicsomot, a paradicsom öntözésének titka

Minden lelkes kertésznek megvan a maga paradicsomvilága, saját titkai és szempontjai. Az AGRO XXI portál mezőgazdasági termelő gyermekiskolájának mentora pedig kész megosztani tapasztalatait és figyelmeztetni a kezdő paradicsomtermesztőket a hibákra.

Az AGRO 21 portál gazdálkodók számára kialakított Gyermekiskolájában sok témát és szinte mindent állandó ellenőrzés alatt kell tartani, mert csak a művelés minden szakaszában megfelelő megközelítés ad jó végeredményt.

És a helyes megközelítések magukban foglalják az erőforrások megőrzését, és talán még eleve azt is, hogy nemcsak pénzt takarítanak meg, hanem mindenekelőtt az egészségünket.

Sok olyan dolgot teszünk, amit nem lehetséges megtenni, ráadásul sok mindent megteszünk, ami egyszerűen káros a nevelt háziállatainkra, tehát önmagunkra is.

Mi, a Gazda Gyermekiskolában, már kitaláltuk magunknak és a gyakorlattal megerősítettük, hogy semmi szükség arra, hogy megöljük az erőnket és az időnket, hogy egész télen paradicsompalántákkal csapkodjunk, 30–45 nap elegendő ahhoz, hogy csodálatosan erősek legyünk palánták.

Már minden gyermek számára világos, hogy a szedés barbár, mindenesetre a gyökérzet egy részét tönkreteszi.

Igen, korábban nem tudták, hogyan kell ezt másképp csinálni, csákányok nélkül nem lehetett növekedni, de most már igen. És ha valaki mégis úgy gondolja, hogy a gyökerek lehúzása jót tesz a növényeknek, emlékezzen azokra az esetekre, amikor a gyerekek, a szomszédok vagy csak a barátok gyermekkorukban eltörték a karjukat és a lábukat – és mi volt ez nekik? A média gyakran beszél azokról a szülőkről, akik gyermekeiket láncban, éhségben és fázásban tartották – és mit használtak a gyerekek?

Ezenkívül ne feledkezzünk meg a palánták ültetésének sorrendjéről – NEM ültetés, majd bőséges öntözés és lazítás, hanem ELSŐ bőséges öntözés, majd ültetés! Akkor az első időszakban rengeteg nedvesség lesz, egy hétig, vagy akár kettőig, és lazításra nincs szükség.

Most menjünk tovább. Most, hogy a palántákat már elültették, itt az ideje az öntözésnek és az etetésnek.

Teljes mértékben egyetértünk az ajánlásokkal, hogy a paradicsomot ne öntsük öntözéssel, vagyis felülről, de a gyökérnél történő öntözésre vonatkozó ajánlást érdemes tisztázni.

Már a paradicsom telepítésekor, valamint a rokon burgonya ültetésekor érdemes azonnal felpörgetni egy sor növényt, és jobb, ha talajtakaróval – tőzeggel, fűrészporral, apróra vágott szalmával – megszórjuk, és a sorok közé hornyot készítünk. És a jövőben öntsük bele ebbe a barázdába, szárazra hagyva a növények gyökérnyakát, hogy ne váltsa ki a pusztulásukat, betegségüket.

A talajtakarás, ahogy lennie kell, az egész szezonban a gyomok ellen harcol az Ön számára, a kiszáradással és a talaj tömörödésével. Vagyis a gyomlálásra és az öntözésre többször kevesebb szükség lesz, és a lazítás általában elmúlik a kötelességeitől.

Nos, ne felejtsük el, hogy a növényeknek, beleértve a gyökérzetüket is, nemcsak vízre, hanem levegőre is szükség van, ahonnan (és nem a talajból, a növények szárazanyagának 95% -a képződik), és a talaj felesleges vize kiszorítja levegő.

Ezenkívül a túlzott öntözés a paradicsom gyümölcsét vízzel szivattyúzza – megnöveli méretét, növeli súlyát, növeli a termelékenységet, ugyanakkor csökken a tápanyagok és cukrok koncentrációja a gyümölcsökben, a paradicsom vizesebbé válik, kevésbé édes kevésbé illatos, kevésbé szállítható és kevésbé elhúzódó …

Továbbá, kertészeinket, mind az LPHashnye-t, mind a KFHashnye-t, általában gyermekkoruktól fogva, még az iskolában is megfélemlíti a „kémia” szó: elvégre az iskolai vegyészek valamivel vannak – furik, de amit nem tudsz, az az, ami az iskolában nem volt megtisztelő a tanulással, majd egész életében rémálmok kísértették.

Ezért a legtöbben arra törekszenek, hogy zöldségeskertjüket természetes trágyával vagy komposzttal etessék és etessék, valamint a „kémia” – semmi esetre sem … Ezt a paradoxont ​​elemezzük.

Először is, szinte mindig mind a trágyát, mind a komposztokat helytelenül tárolják, ezért csak gyomnövények és rizómák raktára (mindenféle gyomnövény táptalaja), valamint az összes lehetséges kerti sebek kórokozói.

Másodszor, azoknak, akiknek nem sikerült kijutniuk a kémiaórákról, emlékezhetnek arra, hogy mindenféle foszfort és káliumot nem szintetizálnak a vegyi üzemekben, hanem az ókor óta kivonják a földről, ezért ásványoknak hívják őket és abszolút természetesek – természetes műtrágyák, nem több vegyi anyag, mint például a tőzeg.

Sőt, még a szerves anyagokban található baktériumok hatására található tápanyagok is először mineralizálódnak, vagyis ugyanazon szuperfoszfáttá vagy kálium-szulfáttá alakulnak át, különben a növények nem asszimilálják őket.

A gyárak pedig egyszerűen megtisztítják a földből kinyert ásványi anyagokat a szennyeződéstől, hogy ne költsenek pénzt az üres érc szállítására és a növényekbe történő bevitelére, például a szuperfoszfát legfeljebb 20% hatóanyagot tartalmaz, a kettős szuperfoszfát pedig már 50% -ot %. A fejlett országok már megkezdték a hármas szuperfoszfát előállítását.

Kertészek vagyunk, egyszerű emberek, a talaj kémiai elemzése, és most fizetnek nekik, soha nem hajtjuk végre, ahogyan nem végezzük a komposztjaink és a trágyánk elemzését sem.

Vagyis az ágyunk megtermékenyítése, valamint a trágya és a komposzt etetése – ujjal mutatjuk az eget, talán kapunk …

Bár paradicsomainkat nagyon könnyen táplálhatjuk nitrogénnel, amelyet leginkább szerves anyagunk tartalmaz. A legjobb esetben a paradicsomunk minimális hozammal kerül a tetejére, legrosszabb esetben pedig, ha túllépjük a gyümölcsök megengedett legnagyobb nitrogéntartalmát, akkor füvezünk.

Mivel a 21. században elég régóta élünk az AGRO 21 portál gazdálkodó gyermekiskolájában, 50 gramm dupla szuperfoszfátot és kálium-szulfátot (kálium-szulfátot) rakunk le paradicsomunk ültetésére 1 futó méterenként. a kert.

És a palánták elültetése után két hétig hetekig kezdjük az etetést.

Kizárólag levéltrágyázást alkalmazunk, amelyben egyszerűen lehetetlen a növényeket túletetni bármivel – gyerekek vagyunk, csak tiszta termékekre van szükségünk.

Hetente egyszer, este, cseppenként kezeljük a paradicsomot 0,5 – 1% -os Folirus Stimul oldattal , amely nemcsak kiegyensúlyozott mennyiségű alap NPK műtrágyát tartalmaz, hanem egy teljes mikroelemet is.

Leegyszerűsítve: a fő műtrágyák megadják a paradicsom méretét, hozamát, de íze, színe, aromája, tartási minősége a mikroelemek, a mikroelemek egyházmegyéje.

Tehát nem a hozamot hajszoljuk, hanem a minőségre törekszünk – teát termesztünk magunknak.
forrás https://www.agroxxi.ru