Ropogós cukkini fasírt a vegetáriánus finomság

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ropogós cukkini fasírt recept, ami tökéletes vegetáriánus ebéd vagy vacsora. Próbáld ki ezt az egészséges és laktató fogást!

Ropogós cukkini fasírt – vegetáriánus finomság

Adag 8 db

Hozzávalók
  

  • 2 közepes cukkini  (kb. 500 g)
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd  fokhagyma zúzva
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa (plusz még egy kevés a forgatáshoz)
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt (opcionális)
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • ½ teáskanál szárított bazsalikom

Elkészítés
 

  • Cukkini előkészítése: Mosd meg és reszeld le a cukkinit. Sózd meg, majd tedd egy szűrőbe, és hagyd állni 15-20 percig, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőle.
  • Keverék összeállítása: Egy nagy tálban keverd össze a kinyomkodott cukkinit, a hagymát, a fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot (ha használsz), az oregánót, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Jól dolgozd össze a masszát. Ha túl lágynak tűnik, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.
  • Formázás és sütés: Formázz a masszából kb. 8-10 cm átmérőjű fasírtokat. Forgasd meg őket zsemlemorzsában. Hevíts olajat egy serpenyőben közepes lángon. Süsd a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra (oldalanként kb. 4-5 perc).
  • Tálalás: A ropogós cukkini fasírtokat tálalhatod friss salátával, joghurtos mártogatóssal, vagy akár pitában is.

Megjegyzés

  • A fasírtokat sütőben is megsütheted. Ehhez helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 180 fokon 20-25 percig, félidőben megfordítva őket.
  • Ízlés szerint variálhatod a fűszereket. Használhatsz friss fűszernövényeket is a szárítottak helyett.
  • Ha nincs otthon parmezán sajt, használhatsz helyette más kemény sajtot is, vagy akár el is hagyhatod belőle.
Kulcsszó cukkini recept, húsmentes fasírt, zöldségfasírt