Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ropogós cukkini fasírt recept, ami tökéletes vegetáriánus ebéd vagy vacsora. Próbáld ki ezt az egészséges és laktató fogást!
Ropogós cukkini fasírt – vegetáriánus finomság
Hozzávalók
- 2 közepes cukkini (kb. 500 g)
- 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa (plusz még egy kevés a forgatáshoz)
- 5 dkg reszelt parmezán sajt (opcionális)
- 1 teáskanál szárított oregánó
- ½ teáskanál szárított bazsalikom
Elkészítés
- Cukkini előkészítése: Mosd meg és reszeld le a cukkinit. Sózd meg, majd tedd egy szűrőbe, és hagyd állni 15-20 percig, hogy a felesleges nedvesség távozzon belőle.
- Keverék összeállítása: Egy nagy tálban keverd össze a kinyomkodott cukkinit, a hagymát, a fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot (ha használsz), az oregánót, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Jól dolgozd össze a masszát. Ha túl lágynak tűnik, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.
- Formázás és sütés: Formázz a masszából kb. 8-10 cm átmérőjű fasírtokat. Forgasd meg őket zsemlemorzsában. Hevíts olajat egy serpenyőben közepes lángon. Süsd a fasírtokat mindkét oldalukon aranybarnára és ropogósra (oldalanként kb. 4-5 perc).
- Tálalás: A ropogós cukkini fasírtokat tálalhatod friss salátával, joghurtos mártogatóssal, vagy akár pitában is.
Megjegyzés
- A fasírtokat sütőben is megsütheted. Ehhez helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 180 fokon 20-25 percig, félidőben megfordítva őket.
- Ízlés szerint variálhatod a fűszereket. Használhatsz friss fűszernövényeket is a szárítottak helyett.
- Ha nincs otthon parmezán sajt, használhatsz helyette más kemény sajtot is, vagy akár el is hagyhatod belőle.