Vissza

Fahéjas almafánk

Fogás Desszert
Adag 12 db

Hozzávalók
  

  • 3 db alma
  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj

Elkészítés
 

  • Az almát pucold meg, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, szórd meg fahéjjal, és tedd félre.
  • A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, add hozzá az almát, a vaníliás cukrot, a tojást, és jól dolgozd össze. A massza állagának olyannak kell lennie, mint a galuskáénak. A liszt mennyisége attól függően változhat, hogy a gyümölcs mennyire lédús. Ha kicsit savanykás az alma, rakj a tésztába kevés cukrot.
  • Egy mélyebb lábasban melegíts fel fél liter olajat. Amikor langyos, kanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd mindkét oldalát aranybarnára pár perc alatt.
  • Szedd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. Fahéjas porcukorral megszórva kínáld. Hidegen és melegen is nagyon finom ez a pillekönnyű, csodás ízű almafánk.
Kulcsszó alma, fánk