Vissza

cukkini fasírt

Hozzávalók
  

  • 50 dkg cukkini
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fehérbors és só ízlés szerint
  • 2 ek  zsemlemorzsa vagy amennyit felvesz
  • 2 dl napraforgó olaj

Elkészítés
 

  • A cukkinit nem kell meghámozni, csak megmosni és egy nagy lyukú reszelőn lereszelni. Besózzuk és állni hagyjuk.
  • A cukkinit a levéből jól kinyomkodva keverőtálba tesszük, és hozzáadjuk a tojást, a lisztet, az aprított petrezselyemzöldet és az átnyomott fokhagymát. Kevés őrölt fehér borssal ízesítjük, az egészet egynemű masszává keverjük, majd apránként annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. 
  • Tetszés szerint kis gombócokat, formázunk belőle, és forró olajban néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.